Inflasjonens sanne ansikt- tyveri på høylys dag

I 2022 eksploderte prisstigningen over store deler av verden og mange begynte å frykte for hyperinflasjon. Hadde det ikke vært for den såkalte «strømstøtten» ville veksten i konsumprisstigningen i Norge ha ligget rundt 10%. Var du klar over at en slik prisstigning halverer pengeverdien på så lite som 6 år? Med unntak av staten og en liten finanselite er dette en kjempekrise for alle samfunnslag.

Men hva skyldes egentlig inflasjonen – og hva er det som gjør den så skadelig? Dette er temaene som vi skal ta opp i kveldens møte i Bindersinitiativet, og vi har invitert to meget kompetente foredragsholdere som vil gi oss innsikt i hva inflasjon handler om:

Rune Østgård er advokat og forfatter og har nettopp gitt ut boka Fraudcoin: 1000 år med inflasjon som politikk. Rune vil blant annet bruke engasjerende historiefortelling til å vise at inflasjon alltid har vært en bevisst politikk, og at den for Norge sin del ble etablert allerede i 1050 etter at Harald Hardråde hadde kommet til makten.

Gregard Mikkelborg er siviløkonom og eier firmaet Gull er Penger. Gregard vil blant annet dokumentere noen av de skadevirkningene som dagens pengesystem fører til. Han kommer også til å sammenligne dagens prisgalopp med det som var situasjonen frem til staten opphevet kronens tilknytning til gull i 1971.

…det er servering i baren under foredragene som varer fra 18:00 til senest kl 22:00.
Vel møtt. Og husk. Ta med en venn eller to. Velkommen skal du være.

  • Dato : 17 januar 2023
  • Tid : 18:00 - 22:00 (UTC+1)
  • Tidsfrist for billettkjøp 17 januar 2023

Dette arrangementet har blitt avhold. Hold øynene åpne for flere gode foredrag i fremtiden

Arrangører

Binders Initiativet

Scroll to Top