| |

Døende COVID-19-pasient restituert etter at retten beordret et sykehuset til å gi ivermectin

Artikkelen er oversatt av BindersInitiativet. Den er publisert av The Epoch Times 01, desember.
Forfattet av Matthew Vadum

Etter at et sykehus i Illinois insisterte på å gi den dyre medisinen remdesivir til pasienten og behandlingen mislyktes, ble livet hans reddet etter at en domstol beordret at en ekstern lege skulle få lov til å bruke det rimelige alternativet ivermectin til å behandle ham med. Dette på tross av sykehusets innstendige innvendinger.

Ivermectin tabletter har blitt godkjent av U.S. Food and Drug Administration (FDA) for behandling av mennesker med intestinal strongyloidiasis og onchocerciasis, to forhold forårsaket av parasittiske ormer. Noen utvalgte former for ivermectin har blitt godkjent for behandling av eksterne parasitter som hodelus og for hudsykdommer som rosacea. Legemidlet er også godkjent for bruk på dyr.

Remdesivir har fått nødhjelpsautorisasjon av FDA for behandling av visse kategorier av pasienter innlagt på sykehus med COVID-19. Men bruken av ivermectin for å behandle mennesker som lider av COVID-19, er kontroversiel, fordi FDA ikke har godkjent såkalt off-label bruk for behandling av sykdommer forårsaket av CCP-viruset også kjent som SARS-CoV-2.

Kritikere har lenge anklaget FDA for å dra beina etter seg og for å være farlig over-forsiktige og likegyldige for menneskelig lidelse i sin tilnærming til regulering av legemidler, en kritikk som førte til at daværende president Donald Trump signerte loven om «rett til å prøve», i mai 2018. Loven, ifølge FDA, “er en annen måte for pasienter som har blitt diagnostisert med livstruende sykdommer eller tilstander, som har prøvd alle godkjente behandlingsalternativer og som ikke er i stand til å delta i en klinisk studie, å få tilgang til visse ikke-godkjente behandlinger.” Leger står fritt til å foreskrive ivermektin for å behandle COVID-19, selv om FDA hevder at medisinens off-label bruk kan være skadelig under noen omstendigheter.

Kliniske studier av ivermectin, til bruk for mennesker mot COVID-19, pågår nå for tiden, ifølge byrået FDA. Denne medisinen reddet “definitivt” den eldre pasientens liv “fordi tilstanden hans endret seg rett etter at han tok ivermectin,” sa familiens advokat, Kirstin M. Erickson fra det Chicago-baserte selskapet Mauck and Baker, til The Epoch Times.

Mr. Sun Ng, på 71 år, besøkte USA fra Hong Kong for å feire barnebarnets første bursdag, ble syk med COVID-19 og i løpet av få dager var han nær døden. Han ble innlagt på Edward hospital i Naperville i Illinois, en del av Edward-Elmhurst Health System. Tilstanden hans forverret seg dramatisk, og han ble intubert og plassert på en respirator noen dager senere. Ngs eneste barn, Man Kwan Ng, som har doktorgrad i maskinteknikk, gjorde sine egne undersøkelser og bestemte seg for at faren hennes skulle få ivermektin, som noen leger mener er effektive mot COVID-19, til tross for FDAs veiledning om det motsatte. Men mot datterens ønsker nektet sykehuset å administrere ivermectin og nektet også å gi tilgang til en lege som var villig til å gi denne medisinen.

Datteren gikk til retten på farens vegne, og 1. november ga dommer Paul M. Fullerton i Circuit Court of DuPage County, et midlertidig påbud som krevde at sykehuset skulle tillate ivermektin i behandling av faren. Sykehuset nektet å etterkomme rettskjennelsen. I et påfølgende rettsmøte 5. Nov, sa dommer Fullerton at «en lege som vitnet i saken, beskrev Sun Ng som «i utgangspunktet på dødsleiet», med bare 10 til 15 prosent sjanse for å overleve. Ivermektin kan ha mindre bivirkninger som svimmelhet, kløende hud og diaré ved doseringen foreslått for Ng, men “risikoen for disse bivirkningene er så minimal at Mr. Ng sin nåværende situasjon oppveier den risikoen med hundre ganger”.

Dommeren utstedte en foreløpig forføyning samme dag som instruerte sykehuset til å “umiddelbart tillate… midlertidige nødprivilegier” til Ngs lege, Dr. Alan Bain, “utelukkende for å administrere Ivermectin til sin pasient.” Sykehuset motsto forføyningen 6. og 7. november, og nektet dr. Bain tilgang til pasienten. Sykehuset hevdet at de ikke kunne slippe Bain inn fordi han ikke var vaksinert mot COVID-19, og at øverste medisinske legen ikke var tilgjengelig. Datterens advokater leverte dermed en nødrapport til retten 8. nov. Dommeren formante sykehuset at Dr. Bain skulle ha adgang til sykehuset over en periode på 15 dager å gjøre jobben sin. Sykehuset fremmet da et forslag om ikke å etterkomme forføyningen, noe dommer Fullerton ikke godtok, og han beordret igjen sykehuset til å gi Dr. Bain adgang.

Ivermectin ser ut til å ha fungert, og Sun Ng har kommet seg etter COVID-19. Han ble utskrevet av sykehuset 27. november. “Min fars bedring er fantastisk,” sier datteren, Man Kwan Ng, i en uttalelse. “Min far er en tøff mann. Han sluttet med oksygen omtrent tre dager etter at han flyttet ut av intensivavdelingen, og han spiste mat på vanlig vis før han var utskrevet. Etter han har vært bedøvet og innlagt på respirator i en måned, er hans tilstand nå over all forventing. Han får hverken oksygen eller intravenøs næring.

Advokat Erickson sa at det lykkelige sluttresultatet her gir “håp for nasjonen”. – Vi får telefoner fra hele landet sier hun til The Epoch Times. “Folk som ønsker å saksøke sykehus etter at noen har gått bort, eller de som ønsker å få medisinen de tidligere ikke kunne få.

Folk vil gjøre det som er best for sine familiemedlemmer, de ønsker å ha tilgang på ivermektin for bruk når noen begynner å utvikle symptomer, sier Erickson. Hennes juridiske team og klient er takknemlige for at Ng kom seg og anerkjenner dommer Fullerton, Dr. Bain og andre, samt sykehuset, for å ha overhold rettskjennelsen til slutt. For mer informasjon om ivermektin og hvordan du får tak i det, henviser Erickson til nettstedet til Front Line COVID-19 Critical Care Alliance på Covid19CriticalCare.com.

Keith Hartenberger, systemdirektør for PR for Edward-Elmhurst Health, avslo å kommentere saken. – Vi kan ikke kommentere på grunn av retningslinjer for personvern for pasienter, sier han til The Epoch Times via e-post.

Lenke til orginal artikkelen: Dying COVID-19 Patient Recovers After Court Orders Hospital to Administer Ivermectin

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments