Gjenåpning – hva er det vi egentlig feirer?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Little Celebration

BindersInitiativet kom over denne teksten i en kommentar på Facebook. Paul Henrik er en engasjert samfunnsborger som bryr seg om menneskeheten. Han skriver blant annet: “De små magiske øyeblikkene kan man skape for seg selv hver eneste dag. Uten sprit, uten maske, og uten frykt”.

Det er spennende dette opplegget her altså. Nå har jo folk endelig fått en dag å feire. Men hva er det å feire egentlig. Jeg har feiret hver dag hele livet og kommer til å fortsette med det uansett hva som måtte komme ramlende. 

Er det noe man ikke vet, så er det hvor lenge man har dette livet. Disse magiske øyeblikkene man kan skape for seg selv hver eneste dag. Hver dag har man opptil flere valg. Man kan velge frykten, gleden, eller hva som helst. Jeg velger gleden. Det virker helt meningsløst å skulle feire at myndighetene liksom endelig slipper opp så folk kan leve igjen. Jeg har levd hver dag de siste 1,5 årene. Uten sprit, uten maske og uten frykt. 

Ja, eller kanskje en liten modifikasjon, nemlig frykten for hva myndighetene egentlig finner på. Og alt det som er skjedd i det skjulte, mens alle har vært opptatte med å frykte en usynlig fiende. De eneste som har grunn til å feire er de styrende makter, som kan feire hvor lett dette var, hvor enkelt det norske folk lot seg kue. For de aller fleste andre er det en trist dag. For dette mørke hullet i historien har vist at mennesker er nettopp mennesker. Og at det er en utopi å tro at mennesker kan leve i fred og fordragelighet med hinannen.

Aldri har vel fronter vært steilere, aldri har mennesker fått vist sitt sanne jeg slik som i denne perioden. Det er som jeg alltid har sagt. Frykten er verdens sterkeste våpen. Og det har vi dessverre hatt en glimrende forestilling om i denne perioden. Og nå går det ikke mange ukene før alt dette er glemt, all den uretten som ble gjort på syltynne grunnlag og de som eventuelt måtte ha svin i skogen slipper unna. Men nå har vi sett hvor lett dette kan gjøres. Og de har sådd en iboende frykt i folk, så neste gang går det enda lettere. 

Og for oss opplyste så holder de på med dette på flere andre fronter. Blant annet på klimafronten. Hvor en usynlig fiende også der skal bekjempes. Men som med alt annet. Kan man vinne over naturen? Det har vært prøvd mange ganger før, uten å lykkes. 

Man skulle jo tro at mennesker lærte av historien. Men det viser seg gang på gang. Det gjør de altså ikke.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Gå ikke glipp av viktige nyheter og kommende arrangementer. Abboner på vårt nyhetsbrev

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå ikke glipp av viktige nyheter og kommende arrangementer. Abboner på vårt nyhetsbrev

Mest leste

Redaktøren anbefaler

Skroll til toppen