Saklig vaksineinfo fra lokalavisen Solabladet

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Covid Vaccines Corona Vaccines Delta Lambda Plus Variant

Fastlege Cecilie Tveteraas Hauge sier i intervju at foreldre til 12-15-åringer må få ta et informert valg. De må vite hva de sier ja til, og at valget må bli respektert av omgivelsene.

Fastlege Cecilie Tveteraas Hauge (ikke på bildet), sier i intervjuet at foreldre til 12-15-åringer må få ta et informert valg, de må vite hva de sier ja til, og at valget må bli respektert av omgivelsene.

Videre sier hun noe som mange ikke er klar over. Nemlig at FHI ikke sier at vaksinen skal gis til 12-15-åringer, men bare at de skal ha et tilbud om dette.

Hun forklarer at vi mangler kunnskap om vaksinen. Det er et poeng, mener hun, at man får mer kunnskap om noen måneder vedrørende vaksinens trygghetsprofil, eller nytte/ulempe, som hun sier, mens myndighetene ønsker at de skal være vaksinert til høstferien. Det som kommer av kunnskap de neste månedene vil komme for sent påpeker hun.

Hauge refererer til FHI:

«Press fra både nærstående familie og venner, samt fra samfunnet som sådan kan imidlertid utfordre frivilligheten i vaksinasjonen. Slikt press bør man forsøke å dempe etter beste evne, og på samfunnsnivå bør man signalisere avdempende forventninger til vaksinedekningen blant 12–15-åringer»

Hauge mener at vaksinering utføres for å beskytte mot sykdom og død, ikke for å gi grønt koronapass slik at man kan reise til Syden.

Min kommentar:

Er lærere, rektorer, helsesykepleiere, og medelever bevisste på at FHI oppfordrer til å dempe press etter beste evne?

Og har de tenkt over følgene hvis en av de små håpefulle blir skadet for livet – slik som var tilfelle sist vi nødgodkjente en vaksine, og pårørende kan dokumentere at deres barn var under press fra en voksen?

Press til å delta i medisinske eksperiment er regulert i menneskerettslig lovverk, som Helsinkideklarasjonen. Eventuelle søksmål vil kunne gi ekstra personlig ansvar hvis pedagoger og helsepersonell har misbrukt sin autoritet – som oppfattes som stor for barn – og samtidig forbrutt seg mot FHI sine råd om å IKKE utøve press – slik jeg ser det.

Malin Schefström er en av foreldrene, og sier: «Det er jo friske barn vi nå skal vaksinere. Barn smitter mindre enn voksne, og barn får også et mildere sykdomsforløp enn voksne»

Trond Christiansen er bekymret for hvordan barna som ikke tar vaksinen blir behandlet, om de vil bli utestengt og mobbet av andre.

Få med dere de modige foreldrene (på bildet), og hør deres erfaring, og syn på hvordan dette presset oppfattes for ansvarlige foreldre, og hele intervjuet med fastlegen, og abonner på Solabladet, og A-media i en mnd. for kr.1

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Gå ikke glipp av viktige nyheter og kommende arrangementer. Abboner på vårt nyhetsbrev

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå ikke glipp av viktige nyheter og kommende arrangementer. Abboner på vårt nyhetsbrev

Mest leste

Redaktøren anbefaler

Scroll to Top