| | |

Psykopatenes diktatur

Historien viser oss et bestemt mønster hos noen mennesker med makt. Hvem er psykopatene i dagens makthierarkier?

I sommer leste jeg et par bøker som gjorde inntrykk. «The Great Reset» av Klaus Schwab (2020), som handler om en total omforming av verden vi lever i til et globalt transhumanistisk diktatur og «Psykopatetens diktatur» av psykolog Inngjald Nissen fra 1945. En bok som beskriver hvordan det er mulig å innføre diktatur gjennom psykologisk terror.

Nissen forklarer hvordan psykopatiske individer har underliggende mindreverdighetskomplekser som kompenseres ved forsvarssystemer i form av prestisje- og maktkamp. Psykopater inntar en konstant demoraliserende angrepsholdning overfor sine medmennesker som driver dem over i en oppløsningstilstand, hvor beslutningsevnen og handlekraften lammes.

Et annet moment er at psykopater gjennom sin maktkamp skaffer seg herredømme over sine medmennesker ved å benytte seg av hersetekniske metoder, bygd på suggesjonsteknikk og intrigepolitikk. De benytter seg av menneskets svakhet på en slik måte at mennesket ikke bare mister respekten for seg selv, men at de mister den gjensidige respekt for hverandre. En av de mest demoniske side ved psykopatenes virke er at de har evne til å splitte mennesker mot deres vilje. Den avmaktsfølelsen kan drive mennesker over i en fortvilelsestilstand, hvor vurderingsevnen og det moralske initiativ lammes.

I tillegg retter psykopatene et angrep mot et segment av befolkningen forkledd som solidaritet og medmenneskelighet. Dermed oppstår en situasjon hvor normale mennesker blir preget av den nevrotiske betente kombinasjon av ekte passivitet og uekte aggressivitet. Dette medfører de mest alvorligste sosiale konsekvenser som danner forutsetninger for diktaturet ved at normale mennesker blir tilbøyelig til å innrette seg absurde sanksjoner og lover. Angiveri blir belønnet.

Noe som virker kjent? Det er fordi historien gjentar seg og vi står midt opp det akkurat nå. En amerikansk president uttalte en gang; frihet er aldri mer enn en generasjon fra å forsvinne. Den må kontinuerlig kjempes for.

Hitler, Pol Pot, Stalin, Mao, Mussolini, Franco – de var alle psykopater som fjernet frihet og var skyldige i millioner av menneskers død og lidelse.

Hvem er psykopatene verden står overfor i dag?

Artikkelen ble først publisert på Facebook:https://www.facebook.com/aleksander.bjargo/posts/10157917054736114

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments