Danmark, Sverige, Finland og Island stopper Moderna vaksine. Hva gjør Norge?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Vaccine Covid-19 Coronavirus

Island vil ikke lenger administrere Modernas mRNA Covid-19-vaksine, med landets sjefsepidemiolog som siterer risikoen for sjeldne hjerteinflammasjoner som ses i andre nordiske land.

Kunngjøringen ble offentliggjort av islandske helsemyndigheter fredag. Tjenestemenn uttalte at Island har administrert Modernas Spikevax -skudd de siste to månedene som en forsterker for de som allerede er inokulert med enten to skudd av Pfizer- eller Moderna -vaksinene, eller ett skudd av Johnson & Johnsons jabbe.

Omtrent 75% av islendingene er fullstendig vaksinert, og helsemyndigheter hevder at det er tilstrekkelig tilgang på Pfizers vaksine til å fortsette utrullingen uten Moderna -skudd. Pfizer er allerede anbefalt for under 18 år på Island.

Beslutningen om å stoppe Moderna -vaksinasjoner ble tatt etter at negative effekter på skuddet ble notert i flere andre nordiske nasjoner, som siden har begrenset sine egne utrullinger av jabben.

“En nordisk studie som involverte Finland, Sverige, Norge og Danmark fant at menn under 30 år som mottok Moderna Spikevax hadde en litt høyere risiko enn andre for å utvikle myokarditt,” sa direktør for Finlands nasjonale institutt for helse og velferd Mika Salminen torsdag .

Salminen kunngjorde at menn født i 1991 og senere ikke lenger ville få Spikevax. En dag tidligere sluttet Sverige å gi Moderna skudd til hele befolkningen født i 1991 og senere, mens Danmark stoppet bruken på under 18-åringer. Norge anbefalte menn under 30 år å velge Pfizers jab i stedet.

Det europeiske legemiddelkontoret (European Medicines Agency) i juli publiserte funn som oppfordrer til at hjertesykdomene myokarditt og perikarditt skal legges til listen over potensielle sjeldne bivirkninger av mRNA Covid-19-vaksiner produsert av Pfizer-BioNTech og Moderna etter å ha gjennomgått over 300 hendelser i hele Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet. Ifølge EMA er disse tilfellene ekstremt sjeldne.

Klikk her for den opprinnelige artikkelen på RightWireReport.com.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Gå ikke glipp av viktige nyheter og kommende arrangementer. Abboner på vårt nyhetsbrev

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gå ikke glipp av viktige nyheter og kommende arrangementer. Abboner på vårt nyhetsbrev

Mest leste

Redaktøren anbefaler

Skroll til toppen